Att äta grönsaker är bra eftersom det är gott och grönsakerna innehåller vitaminer och mineraler som är nyttigt för kroppen. Frysta grönsaker är ett bra sätt att alltid ha grönsaker hemma, men du kanske undrar hur du ska tillaga frysta grönsaker? Undra inte mer, i den här artikeln ska vi gå igenom hur du kan göra för att tillaga frysta grönsaker.
Du kan steka, koka, mikra samt tillaga frysta grönsaker i ugnen.
Stekning i stekpanna
Det går bra att steka de frysta grönsakerna. Att steka frysta grönsaker är ett bra sätt att snabbt få till en maträtt eftersom du kan blanda i protein i stekpannan när de frysta grönsakerna börjar bli tillagade. Gör så här:
- Placera en stekpanna på spisen på hög värme. Lägg i smör i stekpannan.
- Se till att smöret börjar fräsa så att stekpannan är tillräckligt varm. Det är viktigt eftersom grönsakerna är frysta och kyler ner stekpannan.
- Lägg i de frysta grönsakerna. Fortsätt att steka på hög värme så att vattnet avdunstar. Om du sänker värmen kommer grönsakerna tappa sin krispighet.
I ugnen
Fördelen med att tillaga frysta grönsaker i ugn är att du kan piffa till dem lite genom att ringla på olivolja eller getost. Det sätter fart på smakerna. Tillagning av frysta grönsaker i ugnen är perfekt för smakerna som koncentreras i den varma ugnen, speciellt för rotfrukter. Gör så här:
- Häll ut de frysta grönsakerna på en ugnsplåt.
- Sätt ugnen på 160 grader och placera de frysta grönsakerna i ca 10 minuter.
Koka i kastrull
Koka först upp vattnet och låt de frysta grönsakerna ligga i det varma vattnet. Undvik att koka frysta grönsaker för länge, då tappar de allt nyttigt de innehåller.
- Koka upp en stor kastrull med vatten.
- Ta bort kastrullen från den varma plattan och häll i grönsakerna i kastrullen.
- Låt kastrullen stå i 3 minuter, sedan häller du av vattnet.
I micron
Du kan tillaga frysta grönsaker i mikro. Men undvik att köra dem för länge i ett pass i mikron. gör så här.
- Placera de frysta grönsakerna i en mikro tålig rund form.
- Placera formen i mikron och kör mikron på hög effekt i 45 sekunder.
- Rör om och kör mikron i 45 sekunder igen.
- Häll av smältvattnet och repetera tills de frysta grönsakerna är varma.
Tänk på det här:
- Tänk på att vissa frysta grönsaker är bättre i vissa maträtter än i andra. I en fräsch sallad vill du till exempel inte ha frysta grönsaker som har tillagats i stekpanna, men i en wok fungerar det bättre.
- Undvik att tina de frysta grönsakerna innan du använder dem i matlagning. Om du tinar de frysta grönsakerna så får de en mosig konsistens.
- Frysta grönsaker behöver inte lika lång tillagningstid som färska grönsaker. Det beror på att de flesta frysta grönsaker är förvällda innan de frystes in.