Brysselkål är en nyttig grönsak som många är bekanta med från julbordet. Du behöver dock inte vänta tills slutet av året för att njuta av nyttig brysselkål eftersom du hittar fryst brysselkål i de flesta mataffärer året runt. Kanske undrar du hur du ska tillaga fryst brysselkål? Läs vidare så får du ett par smarta tips på hur du ska tillaga fryst brysselkål.
Brysselkål är en grönsak som både är nyttig och god. Smaken är nötig och grönsaken har ett härligt tuggmotstånd.
Tillaga djupfryst brysselkål i kastrull
Att tillaga djupfryst brysselkål är inte svårt alls och för bäst resultat ska du tillaga grönsaken i kastrull på spisen. Gör så här:
- Lägg i den djupfrysta brysselkålen i en kastrull, fyll på med vatten så vattnet täcker brysselkålen.
- Tillsätt lite salt för smakens skull.
- Koka upp kastrullen med den frysta brysselkålen i 2-3 minuter.
- Stäng av värmen, dra bort kastrullen från den varma spisplattan. Häll i några dl kallt vatten i kastrullen för att sakta ner kokningsprocessen och låt brysselkålen vila i kastrullen i 5 minuter.
- Häll av vattnet och servera brysselkålen.
Tänk på det här
Koktiden för brysselkål är ca 3 minuter för djupfryst brysselkål. 6 minuter om brysselkålen inte är djupfryst. Exakt hur länge du ska koka fryst eller icke fryst brysselkål varierar eftersom vissa gillar tuggmotstånd medan andra vill ha sin brysselkål mjuk och med utan tuggmotstånd. Pröva dig fram!
Om du är osäker så koka hellre brysselkålen för lite än för mycket. Ju mer du kokar brysselkålen desto mindre tuggvänlig blir den och desto mindre nyttiga vitaminer får den.
Frys inte om brysselkål som redan varit djupfryst.