Zucchini är en grönsak som påminner om gurka. Skillnaden tycker vi är att zucchini gör sig bättre i varma maträtter än gurka. Men du kan faktiskt äta zucchini både tillagad, varm, och kall. Zucchini liksom gurka har ett grönt skal. Undrar du om man ska skala zucchini innan du äter den? Undra inte mer, i den här artikeln ska vi gå igenom om man ska skala zucchini eller inte.
Äta zucchini skalad eller inte skalad?
Zucchini har ett mjukt skal som inte heller blir hårt när man tillagar grönsaken. Därför så kan skalet sitta kvar när du äter grönsaken. Skalet är också en del av smakupplevelsen samt bidrar med många nyttigheter, skalar du zucchini så får du en mildare smak. Inte bara får du en mildare zucchini smak om du skalar den, maträtten blir inte heller lika färgglad som den kan bli med grön zucchini.
Tycker du att zucchini smakar för bittert kan du pröva att skala den, då blir smaken lite mildare.
Därför ska du inte skala zucchini
- Zucchinins skal innehåller fibrer som är bra för tarmen.
- Skalet innehåller också majoriteten av zucchinins K-vitaminer.
- Smaken sitter i skalet. Men tycker du att grönsaken smakar bittert kan du skala den för att få en mildare smak.