En kycklingpaj är en lite mer ovanligare paj som fungerar fint att lyxa till fredagen med. All hemgjord paj smakar gott och denna paj är inget undantag, vi tycker definitivt du ska prova det här favoritreceptet på kycklingpaj.
Receptet räcker till 4 personer
Ingredienser
- 1 grillad kyckling
- 1 msk margarin
- 200 g champinjoner
- 15 g små lökar
- 1 röd paprika
- 1 grön röd paprika
- 3 dl matgrädde
- 2 msk vetemjöl
- ½ dl vatten
- Salt
- Peppar
- Paprikapulver
Till pajdegen
- 1 ½ dl vetemjöl
- 50 g margarin
- 1 ½ msk vatten
- 1 ägg till pensling
Gör så här
- Börja med att bena ur kycklingen. Skär den sedan i mindre bitar.
- Skölj champinjonerna som kan vara jordiga. Skiva dem därefter.
- Strimla paprikorna och kärna ur dem.
- Bryn paprikan, svampen och löken. Strö över mjölet och späd med vattnet och grädden. Blanda sen ner kycklingen och låt stuvningen koka i cirka 20 minuter. Späd eventuellt med mer vatten.
- Gör under tiden pajdegen. Börja med att smula sönder fettet i mjölet till en grynig massa, tillsätt sedan vatten och arbeta ihop degen med händerna. Låt sedan degen vila, låt den ligga kallt en stund. Kavla sedan ut ett lock av pajen som passar pajformen.
- Häll stuvningen i en smord form som tål ugn. Lägg på locket av deg och tryck fast den mot kanten så att det blir tätt. Men stick några hål i locket med en gaffel.
- Pensla locket med ett uppvispat ägg och grädda pajen i 225° cirka 10 minuter tills locket får en vacker färg.