Mazariner kan väl numera klassas som svensk husmanskost, eller ett husmansbakverk, det är ju ett bakverk som är en riktig klassiker. Mazariner kan du köpa i livsmedelsaffären, äta på café eller baka själv. Visste du att du kan förvara mazariner i frysen? Om du funderar på att frysa mazariner är det bra att känna till att frysta mazariner med glasyr inte blir så fina när man tinat dem. I övrigt går det fint att frysa dem i några månader.
Frysa mazariner med glasyr
Om det inte är så viktigt för dig att glasyren ser bra ut så går det fint att frysa in mazariner med glasyr.
Om du funderar på att frysa in mazariner med glasyr så ska du tänka på att glasyren blir lite matt och fuktig när de tinats jämförts med färska mazariner. För att slippa det kan man baka mazariner och frysa in dem utan glasyr. Då kan du garnera med glasyr när mazarinerna är tinade.
Hur länge håller mazariner i frysen?
Mazariner i frysen håller i upp till ca 3 månader. Då mazariner innehåller en hel del fett så har de rätt kort hållbarhet i frysen. Det beror på att fett härsknar i frysen. Ju längre tid något som innehåller mycket fett ligger i frysen ju kortare tid ska det ligga i frysen. Härsket fett smakar illa. Därför rekommenderar vi att du äter upp dem inom 2-3 månader.
Tina mazariner
Tina frysta mazariner långsamt, bäst är att tina dem i kylskåpet. Du kan också tina dem långsamt på svag värme i ugnen. Men undvik att värma dem för länge och på för hög värme i ugnen, då blir de bara torra. Använd bara ugnen i nödfall när du har ont om tid för att undvika torra mazariner.