Vet du vad petit choux är för något? Det är en fransk luftig bakelse ofta fylld med grädde. Kanske har du hört talas om eclair förut, då vet du vad en petit choux är för något, för det är samma sak.
Petit choux är frasiga och delika små bakverk, därför kanske du undrar om man kan frysa petit choux och hur man gör det bäst. Petit choux går att frysa in och det går också att frysa in bakverket både med och utan fyllning. Läs mer så ska vi gå igenom hur man kan frysa petit choux.
Gör så här för att frysa petit choux
- Om du har bakat petit choux själv så behöver du vänta tills bakverken har svalnat innan du fryser in dem.
- När de har svalnat så fyller du en plastask med lock som tål frysen med petit choux. Du kan frysa in petit choux med eller utan fyllning.
- Placera plastasken med petit choux i frysen.
Tänk på det här
- Om du vill förenkla förvaringen av petit choux i frysen så kan du frysa in dem utan fyllning. Fyllningen kan du bjuda på separat i ett litet glas. Då kan gästerna själva dela på petit chouxen och bre på fyllningen själv. Super enkelt och super smart.
- Visste du att petit choux kan serveras med söt fyllning men också med salt fyllning? Fryser du in petit choux utan fyllning så kan du enkelt bjuda på söta eller salta petit choux och behöver inte bestämma dig innan.
- Vi rekommenderar starkt att frysa in bakverken i en plastask så att de inte skadas i frysen.