Majs är en grönsak som går bra att frysa. Liksom många grönsaker så bör du förvälla majs när du fryser den. Det förhindrar att majs fortsätter åldras i frysen. När du fryser majs så bör du förvälla den. Förväller du majsen så behåller de sin smak, färg och konsistens bättre i frysen. Fryser du in hela majskolvar så bör du också ta bort bladen som omsluter majskolven.
Du kan frysa in både majskornen och hela majskolven.
Gör så här för att frysa in majs
- Ta bort bladen från majskolvarna.
- Skär bort majskornen eller dela på majskolven ifall du vill frysa in den hel.
- Placera majsen i kokande vatten i 2 minuter.
- Efter två minuter placerar du majsen i en kastrull med kallt vatten.
- När majsen kallnat placerar du majsen på en kökshandduk så den torkar.
- Placera majskornen eller de delade majskolvarna i en lufttät fryspåse.