Kan man frysa blomkålsris? Ja det kan man. Men först, vad är blomkålsris för något?
Blomkålsris är finfördelad blomkål och äts istället för ris. Det är en favorit bland dom som vill skära ned på kolhydrater då blomkålsris till skillnad mot vanligt ris innehåller mycket färre kolhydrater. I livsmedelsaffären finns det färdigt blomkålsris, men att göra sitt eget är inte svårt, du behöver bara finfördela ett blomkålshuvud.
Äter du blomkålsris ofta så tycker vi att du definitivt ska köpa ett blomkålshuvud som du river själv i en matberedare. Då sparar du mycket pengar mot att köpa färdigt blomkålsris. Ett bra tips för att förlänga hållbarheten på blomkålsris är att frysa in det, då kan du förbereda ett rivet blomkålshuvud som räcker länge. Läs mer i den här artikeln så ska vi gå igenom hur man ska frysa in blomkålsris.
Gör så här för att frysa blomkålsris
- Fyll en förslutningsbar fryspåse med blomkålsris.
- Kläm ut luften från fryspåsen innan du försluter den.
- Placera fryspåsen med blomkålsriset i frysen. Platta gärna till fryspåsen så tar den inte så mycket utrymme i frysen.
Tänk på det här
- Det du ska tänka på när du fryser in blomkålsris är att du ska frysa in det lufttätt. Syre gör så att matvaror snabbare blir dåliga i frysen. Därför rekommenderar vi att du fryser in blomkålsris i förslutningsbara fryspåsar.
- En annan sak vi vill tipsa om är att frysa in blomkålsriset i portioner. Då blir det enkelt att ta ut en portion fryst blomkålsris när du ska laga mat med det. Fryser du all blomkålsris i en enda klump så blir det svårt att dela på den om du inte tinar hela bunten.
Hur länge håller blomkål i frysen?
Grönsaker som blomkål håller i upp till 12 månader i frysen. Vi rekommenderar att du äter det frysta blomkålsriset inom 6 månader. Det som händer med grönsaker som är frysta för länge är att textur och smak förändras till det sämre.