Blodpudding går utmärkt att frysa in, speciellt om du fryser in blodpuddingen i skivor med smörpapper mellan.
Kan man frysa in blodpudding? Ja det kan du, perfekt om du vill frysa in blodpuddingen som blev över. Läs vidare så ska vi gå igenom hur man gör.
Blodpudding har nog räddat många studenter och barnfamiljer som plötsligt måste spara rejält på matpengarna mot slutet av månaden eller i början av året. Det är ju också klassisk husmanskost, så även finsmakare med spenderbyxorna på i mataffären kan köpa upp sig på ett lager när rean kommer.
Om du köper blodpudding när det reas billigt eller om du inte kan äta upp ett helt paket på en gång så undrar nog om man kan frysa in blodpudding. Och det fina är att det går jättebra.
Så här ska du göra för att frysa in blodpudding
Färdig blodpudding som du köper i mataffären går utmärkt att frysa in. Men du, ett tips, undvik att frysa in hela paketet i en bit eftersom det är svårt att skära den frysta blodpuddingen i skivor när den är tinad. Tänk också på att frysa in blodpuddingen lufttätt, då håller den som bäst i frysen.
- Börja med att öppna paketet och dela på blodpuddingen i jämna skivor.
- Placera smörgåspapper mellan skivorna av blodpudding. Då blir det lätt att ta ut så många skivor som du vill tillaga när du ska äta blodpudding. Skivorna fryser inte fast i varandra då vilket annars är lätt hänt.
- Placera blodpuddingen med smörgåspapper mellan skivorna i en fryspåse. Töm fryspåsen på luft och förslut den. Du kan också placera enskilda skivor i fryspåsar som du sen placerar i frysen (då blir det supersmidigt att plocka ut en skiva i taget).
Hur länge håller fryst blodpudding?
Fryst blodpudding håller i omkring 2-3 månader.