Fikon är en frukt som kommer i vågor i mataffären. Färska fikon då, torkade fikon finns i stort sett alltid i mataffären medan färska fikon inte alltid är en självklarhet. Färska fikon är en delikat frukt med en utsökt smak. Därför tror vi inte det kommer som någon överraskning när vi säger att de inte kommer få samma konsistens när de tinat. Men smaken kommer dock vara samma. Därför kan du frysa färska fikon.
Gör så här för att frysa fikon
Du kan frysa fikon som dom är eller delade i klyftor. Vi föredrar att frysa fikon i klyftor.
- Skär fikonen i klyftor.
- Styckfrys fikonklyftorna genom att placera dem på en bricka på bakplåtspapper. Placera därefter brickan i frysen i två timmar.
- Efter två timmar har fikonbitarna fryst. Då placerar du dem i en plastask med lufttätt lock eller i en fryspåse som du kan försluta, tryck ut all luft först. Placera därefter plastasken eller fryspåsen i frysen.