Här hittar du ett recept på champinjonsoppa. Champinjonssoppa är en härlig maträtt som värmer gott under vinter och höst. Det här är ett enkelt och väldigt gott recept på champinjonsoppa. Champinjonsoppan smakar extra gott med en bit fröknäcke till, gärna med riktigt mycket gott smör på.
Receptet räcker till 4 portioner och tar ca 30 minuter att göra
Ingredienser
- 50 g smör
- 3 vitlöksklyftor (pressade)
- 600 g champinjoner (tunt skivade)
- 1 hackad gul lök
- salt & peppar
- 2 dl rött vin
- 1 liter kycklingfond
- 2 dl grädde
- 1 tsk torkad timjan
- 2 msk majsstärkelse (valfritt)
Gör så här
- Smält smöret i en stor kastrull och lägg sedan i vitlöken och champinjonerna.
- Fräs tills champinjonerna fått lite färg, cirka 5-8 minuter.
- Lägg sedan i löken och låt fräsa tills den är genomskinlig, ungefär 2-3 minuter ytterligare. Rör om ofta.
- Rör i vinet och låt det koka upp kraftigt så att vinet reduceras till drygt hälften. Det tar omkring 5 minuter.
- Därefter rör du i timjan, grädde och kycklingfond. Låt soppan koka ytterligare några minuter.
- Vill du ha en krämigare soppa blandar du i majsstärkelse. Börja med att blanda ut 2 msk majsstärkelse i lite vatten, häll i soppan och låt koka in. Variera efter eget önskemål.