HĂ€r hittar du ett klassiskt recept pĂ„ stekta Ă€pplen i ugn – en enkel dessert som gĂ„r snabbt att fixa. EfterrĂ€tten blir god med de flesta vanliga Ă€ppelsorterna. Den blir extra god med syrliga och söta Ă€pplen som Ă€ppelsorten Ingrid Marie. Du kan Ă€ven komplettera efterrĂ€tten med lite vaniljglass.
Receptet pÄ stekta Àpplen gÀller för 2 portioner och tar ungefÀr 10 minuter att göra samt 20 minuter att grÀdda.
Ingredienser
- 2 till 4 Àpplen
- 3 msk smör
- 1/2 dl socker
- 1/2 tsk kanel
Gör sÄ hÀr
- VÀrm ugnen pÄ 225 grader
- Med margarin, smörj en ugnssÀker form
- Skala Àpplena och ta bort kÀrnhusen
- Placera Àpplena stÄende i formen sÄ att Àpplenas hÄl pekar vertikalt upp
- Blanda fyllningen av kanel och socker i en skÄl
- Fyll Àpplets hÄl med fyllningen
- Placera smör (utan salt) ovanpÄ Àpplena och pudra med lite kanel
- LÀgg in formen med Àpplena i mitten av ugnen
- LÄt Àpplena steka i ugnen tills de Àr mjuka. NÀr Àpplena Àr mjuka Àr de klara. Pröva med en gaffel.