Löjrom är en riktig delikatess som många nog inte äter så ofta. Det är vid speciella tillfällen som på nyår och på födelsedagsfesten som löjrom är populärt, speciellt till förrätt, därför är det inte så konstigt att du kanske har dålig koll på hur du ska tina den. I livsmedelsaffären kan man köpa löjrom som är fryst. Om du undrar hur du kan tina den frysta löjrommen så har du hittat rätt. I den här artikeln ska vi gå igenom hur du ska göra för att tina löjrom.
Gör så här för att tina löjrom
Det du ska tänka på när du ska tina löjrom är att låta den frysta löjrommen tina långsamt av sig själv och att låta den tina upp i kylskåpet.
- Placera den frysta löjrommen i en skål. Lägg gärna något över skålen för att skydda löjrommen.
- Placera skålen med fryst löjrom i kylskåpet och säkerställ att ingen annan matvara kommer åt löjrommen.
Hur lång tid tar det att tina löjrom?
Det kan ta upp till 8 timmar att tina löjrom i kylskåpet. I rumstemperatur går det fortare, så fort som en timme. Fördelen med att tina löjrommen i kylskåpet är att det är säkrare då kylan gör att bakterier får minimalt med bränsle till att gro.
Så här gör du för att tina löjrom snabbt
Råvaror som är frysta blir bäst om de tinar långsamt i kylskåpet. Men ibland har du inte tid med det, till exempel när man behöver tina fryst löjrom snabbt. Om du vill tina fryst löjrom snabbt så kan det vara en ide att göra det i rumstemperatur. När du tinar löjrom i rumstemperatur så går det snabbare än i kylskåp. Då tar det ungefär en timme för löjrommen att tina.
Hur länge håller tinad löjrom?
Fryst löjrom som blivit tinad håller i några dagar i kylskåpet innan den blir dålig. Räkna med att den håller sig fräsch i 3-4 dagar. Lukta på löjrommem, om det inte luktar bra så ska den inte ätas. Du vet väl att du kan frysa löjrom (även om den varit tinad redan).
Så här gör du om den tinade löjrommen blivit vattnig
Tinad löjrom kan bli vattnigt och då blir det inte lika gott. För att göra den tinade löjrommen mindre rinnig och lös så kan du placera löjrommen i ett kaffefilter. Låt löjrommen rinna av i någon timme i kaffefiltret (i kylskåpet).