Makrill i ugn

Ät mer fisk, det Ă€r bara bra för dig – Makrill Ă€r en klassisk fisk som numera kanske inte Ă€r den vanligaste fisken vi Ă€ter. Det tycker vi Ă€r trĂ„kigt, dĂ€rför delar vi med oss av detta recept pĂ„ makrill i ugn. Godast blir makrill i ugn om du tillagar den frĂ„n hela fiskar sjĂ€lv som du sjĂ€lv rensar och filĂ©er. Visst kan du köpa fĂ€rdig fileade makrillar i affĂ€ren, men tro oss. Det blir sĂ„ mycket godare med fĂ€rsk makrill som du rensat och fileat sjĂ€lv.

FĂ€rsk makrill

Det hÀr receptet pÄ makrill i ugn rÀcker till fyra personer.

Ingredienser

  • 1200 g hela makrillar. Köper du fĂ€rdiga filĂ©er direkt frĂ„n fiskdisken sĂ„ Ă€r det ungefĂ€r 8 stycken filĂ©er.
  • 300 g frusen bladspenat
  • 3 dl grĂ€dde
  • 4-5 msk finskuren dill
  • 4 msk skĂ„nsk senap
  • salt och vitpeppar (gĂ€rna nymalen vitpeppar, det blir godast dĂ„)
  • Lite olja för stekning

Gör sÄ hÀr:

  1. Tina bladspenaten.
  2. FrÀs bladspenaten i en stekpanna med lite olja.
  3. Salta och peppra bladspenaten.
  4. SÀtt pÄ ugnen pÄ 175 grader.
  5. Ta fram en ugnsform som rymmer fiskarna. LÄt spenaten tÀcka hela botten av ugnsformen.
  6. Filea makrillen och var noggrann med att du tar bort alla ben.
  7. LÀgg makrillfiléerna med skinnsidan nedÄt pÄ bÀdden av spenat. Salta och peppra makrillen.
  8. Vispa ihop senap och grÀdde.
  9. Blanda i finskuren dill i blandningen av senap och grÀdde. HÀll blandningen över fisken.
  10. Placra ugnsformen i mitten av ugnen och lÄt den stÄ i ugnen i 30 minuter ungefÀr.

Till fisken Àr nykokt potatis eller hemgjort potatismos gott. Servera gÀrna med en halva citron.

Publicerat den
Kategoriserat som Recept
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag Àr en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man Àr min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man sÀga). Innan oktober Àr slut Àr redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig pÄ jobb ocksÄ. Jag Àr vÀl den som skriver mest pÄ smartatips.se och dÄ Àr det frÀmst inom matlagning, stÀdning och allt som har med hemmet att göra.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *